Externe

VIDEO // Un cutremur puternic s-a resimțit în Noua Zeelandă. Premierul țării, surprinsă de seism când era în direct la televiziune

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de moment de 5,6, potrivit estimării USGS, s-a produs luni dimineața în largul coastelor din apropierea capitalei neozeelenadeze Wellington, la o adâncime de 52 de km. Zeci de oameni din întreaga țară au relatat că au simțit seismul.

Premierul Jacinda Arden a fost surprinsă live la televiziune de cutremurul care s-a simțit destul de puternic la Wellington și care a durat cam 15 secunde. Jacinda Arden se afla la Guvern, într-o intervenție la un post de televiziune, și a relatat cu zâmbetul pe buze că lucrurile „se cam mișcă” în jurul ei. S-a uitat în jur, dar și-a păstrat calmul și apoi a spus că e gata să continue interviul.

Epicentrul sesimului a fost localizat la circa 30 de km nord-vest de Levin, un oraș aflat la circa 100 de km de capitală.

Deocamdată nu au fost raportate pagube sau răniţi.

Noua Zeelandă se află pe „Centura de foc” a Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă, unde se găsesc numeroși vulcani.

Cel mai puternic cutremur, din punct de vedere al pagubelor și victimelor, care s-a produs în ultimii ani în Noua Zeelandă a lovit oraşul Christchurch în 2011. Localitatea încă se reface după seismul cu magnitudine de 6,3 în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane.

Un alt seism, de magnitudine 7,8, a lovit în 2016 oraşul Kaikoura din Insula de Sud a Noii Zeelande. Două persoane au murit, dar pagubele s-au ridicat la miliarde de dolari, inclusiv în capitala Wellington.

loading...

Comments are closed.