Alte știri

(Video) Un film moldovenesc a câștigat premiul întâi la Alternative Film Festival 2018, în Canada!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scurtmetrajul de ficțiune ECOURI (2015, Moldova), în regia lui Dumitu Grosei, a câștigat premiul 1 la categoria Best Poster în cadrul Alternative Film Festival 2018, desfășurat în Toronto, Canada. Acest festival este dedicat filmului alternativ și este unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din America de Nord.

Filmul arată povestea unei tinere care își strică relația cu iubitul ei din cauza viciilor sale, dar ea luptă ca să scape de ele și nu-și pierde speranța că, într-o zi, îl va readuce acasă.

Același scurtmetraj mai are în palmares alte două premii – Premiul Publicului la Festivalul Filmului European 2016, București, România, și Marele Premiu la Festivalul Dedicat Drepturilor Omului 2016, Chișinău, Moldova.

Anul acesta, filmele produse de ALTERNATIVE CINEMA și regizate de Dumitru Grosei au fost selectate pe întreg mapamondul la peste 30 de festivaluri din țări ca Italia, Statele Unite ale Americii, China, Canada, Turcia, Rusia, Hong Kong, Suedia, România, Ungaria, Taiwan, Maroc, Estonia, Albania, India, Bangladesh, Liban etc.

Vedeți mai jos trailer-ul:

loading...

Comments are closed.