Alte știri

(Video) Un jurnalist de la București l-a criticat dur pe Carla’s Dreams: „… din ăștia cărora nu le pasă de România avem deja destui!…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Solistul trupei Carla’s Dreams a fost invitat luni, 6 mai, la o emisiune în direct la postul de radio Europa FM din România. Artistul moldovean a discutat despre noua piesă lansată „Ne topim”, dar și despre alte subiecte de actualitate precum alegerile europarlamentare din luna mai curent.

Întrebat fiind dacă are cetățenie română și dacă va participa la alegeri, interpretul a declarat că are cetățenia redobândită, iar referitor la alegeri urmează să se documenteze (vezi în video minutul 11:30), apoi va lua o decizie în acest sens.

Declarația nevinovată a lui Carla’s Dreams l-a deranjat la culme pe Lucian Mândruță, un cunoscut jurnalist politic de la București. Acesta a scris pe contul său de facebook că interpretul trebuie să participe la alegeri obligatoriu, sau în caz contrar să renunțe la cetățenia română! „Din ăștia cărora nu le pasă de România avem deja destui!”, a punctat jurnalistul. Evident, postarea sa atras un val de reacții din partea internauților.

lucian mindruta facebook

La scurt timp a venit și reacția oficială a trupei Carla’s Dreams. Interpreții din Moldova au făcut referire la lege: „Membrii din România în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat…”. CSD consideră că respectul față de cetățean (ca valoare Europeana intrinsecă) se manifestă, INCLUSIV, prin evitarea oricăror presiuni și marginalizări în ceea ce privește exprimarea opțiunilor electorale.

carlas dreams alegeri europarlamentare 2019

Telegraph amintește că alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. La acest scrutin electoral fiecare stat membru UE, inclusiv România, își deleghează prin vot democratic reprezentanți în Parlamentul European. Toți moldovenii care dețin cetățenie română au dreptul să voteze la aceste alegeri.

loading...

Comments are closed.