Alte știri

VIDEO // Un lider socialist spune că ajutorul acordat de UE are iz electoral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție, în premieră, vizavi de subiectul suportului financiar de 600 de milioane de euro promis de Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. ”Salutăm, dar să vedem în ce condiții” a declarat liderul socialist, în cadrul emisiunii ”Accest DIrect” de la postul NTV, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Igor Dodon a spus că este salutabil orice ajutor din afara țării, dar conform părerii sale ajutorul actual are un iz electoral, pentru că astfel de ajutoare s-au mai promis, dar nu s-au aocordat.

“Este bine când cei din afara țării vor să ne ajute și salut orice ajutor. Dar în ce condiții? Am auzit că vor fi condiționalități politice: majorarea vârstei de pensionare, sau lichidarea raioanelor. De aceea, noi salutăm, dar să vedem în ce condiții. Dacă va fi în condiții ca pentru Alianța pentru UE 1,2, Filat și toată gașca lor, pentru reforma Justiției s-au spălat vreo 100 și ceva de milioane de lei, când se fura miliardul, europenii finanțau reforma Justiției. Și a doua întrebare, de ce acum, în campania electorală?”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodona amintit de perioada anului 202 0, atunci când Federația Rusă era gata să acorde un credit Republicii Moldova, pe care partidele de dreapta l-au declarat electoral și au blocat proiectul prin Curtea Constituțională. Totodată, Dodon a precizat că dacă banii vor ajunge în bugetul țării, atunci PSRM va insista ca aceștia să fie cheltuiți pentru nevoile cetățenilor, dar nu pentru finanțarea de renumite ONG-uri, care ”fac analize de sute de pagini și nu le citește nimeni”.

„Vom insista ca fiecare bănuț, care va veni din UE, să fie prezentat raport în fața oamenilor. Unde s-a dus? Și insist ca banii să nu se ducă la ONG”, a încheiat Dodon.

Citește și: Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu oamenii di Sturzovca: Locuitorii acestui sat susțin eforturile consilierilor locali ai PSRM

loading...

Comments are closed.