Alte știri

VIDEO // Un medic din India care a semnalat lipsa măștilor de protecție a fost internat într-un spital de psihiatrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un medic anestezist din India a fost suspendat și internat într-un spital de psihiatrie după ce a atras atenția asupra lipsei echipamentelor de protecție din unitățile medicale, în plină pandemie de coronavirus, scrie BBC, citat de Digi24.ro

Incidentul nu este singular în India, unde miercuri s-au înregistrat 107.789 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 3.316 de decese de COVID-19, însă numărul de infectări ar putea fi în realitate mult mai mare. Potrivit unor experţi, a doua cea mai populată ţară din lume ar putea înregistra vârful pandemiei abia în iunie-iulie.

În mai multe înregistrări video care au apărut pe rețelele de socializare, medicul Sudhakar Rao apare la bustul gol, îngenuncheat și încătușat de mai mulți polițiști.

Doctorul a reușit să vorbeasc cu jurnaliștii sosiți la fața locului, declarând că oamenii legii l-ar fi lovit și i-ar fi confiscat telefonul și portofelul.

Sudhakar Rao, un medic anestezist cu 20 de ani de experiență, a ajuns în atenția autorităților, după ce, pe 3 mai, a semnalat lipsa de echipamente de protecție în spitalul de stat unde lucra.

„Ni s-a spus să folosim aceeași mască timp de două săptămâni, înainte de a cere una nouă. Cum putem să tratăm pacienții când ne riscăm astfel viețile?

 

loading...

Comments are closed.