VIDEO // Un moldovean, anunțat în căutare internaţională pentru trafic de persoane a fost extrădat din Georgia

Un bărbat de 36 ani, originar din Soroca, anunțat în căutare internaţională din anul 2017 pentru trafic de persoane în scop de exploatare sexuală, a fost extrădat din Georgia, prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională a IGP.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI la solicitarea PCCOCS.

Bărbatul este învinuit de faptul că în anul 2015, aflându-se în orașul Soroca, acționând împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alte persoane, cu roluri bine determinate între ei, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, au recrutat o tânără de 22 de ani și au transportat-o în orașul Baku din Republica Azerbaidjan.

Aceasta a fost adăpostită într-un apartament, fără a cunoaște limba și fără a avea alte surse de existență, fiind exploatată sexual, iar ca urmare a acțiunilor acestora, victima s-a sinucis.

Învinuitul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat de instanța de judecată, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share