VIDEO // Un moldovean și-a făcut un obicei din trecerea ilegală a frontierei

Un tânăr moldovean a fost reținut și documentat de către polițiștii de frontieră pentru o serie de ilegalități comise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și cel al Ucrainei, informează Telegraph.md

Ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au efectuat  reținerea acestuia în orașul Ștefan Vodă, în timp ce tânărul încerca să-și schimbe locația.

Tânărul, în vârstă de 32 de ani și originar din Chişinău, însă fără loc permanent de trai, este cercetat în cadrul mai multor cauze penale pentru tentativă de trecere, dar și trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene.

La audieri, persoana a declarat că nu deţine acte de identitate şi mai mult că nu le poate perfecta, din considerentul proceselor penale inițiate pe numele său. Ultima sa ilegalitate a fost semnalată în luna noiembrie 2019, pentru încălcarea frontierei de stat este cercetat penal de către autoritățile ucrainene, fiindu-i aplicat deport. La fel, și-a justificat încercările insistente de a ajunge în Ucraina prin faptul că este așteptat de concubină.

În prezent, persoana este reţinută pentru 72 de ore și se află în izolatorul IP Căușeni. Conform art. 27 și art. 362 alin.(1) Cod penal al Republicii Moldova, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Citește și: PCCOCS: Două persoane cercetate pentru infracțiuni informatice

 

Total
0
Shares
Total
0
Share