Social

(video) Un nou accident violent s-a produs la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu București. Autoritățile nu întreprind nimic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou accident violent s-a produs în această dimineață la intersecția străzilor Vasile Alecsandri și București din centrul Chișinăului. În urma impactului, semaforul a fost rupt și aruncat pe trotuar, chiar în imediata apropiere a unei stații de așteptare a transportului public.

Activistul civic, Grigore Stegărescu, care pe data de 15 iulie curent a fost martor al unui accident rutier produs în aceeași intersecție, s-a arătat nemulțumit de faptul că autoritățile n-au întreprins nici o măsură care ar securiza zona și pietonii, chiar dacă mai multe petiții și sesizări au fost scrise către Primăria municipiului Chișinău, dar și către Poliție.

„Al 3-lea accident violent într-o lună de zile, la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu București. Consecințele sunt identice: semaforul aruncat pe trotuar, ulei de motor, plasticuri etc. 
Mulțumim frumos autorităților ca „reacționează” la apelurile noastre. 
Domnilor/Doamnelor, e al treilea accident violent într-o lună de zile: 15 iulie, 4 august și astăzi 14 august 2019. Noi solicitam bare de protecție, poate există alte soluții mai sigure?
Ma gândeam să etichetez instituțiile media, dar astea nu sunt interesate de probleme mărunte, astea caută senzații, victime, decarcerari, etc.”, a scris Grigore Stegărescu pe profilul său de facebook.

În luna iulie, Stegărescu solicita autorităților să fie instalate în zona respective bare și piloni de protecție, care ar securiza pietonii în caz de accident rutier.

„Accident proaspăt pe str. București colț cu str. V. Alecsandri, ora 15.44, 15 iulie 2019. 
Aici regulat au loc accidente rutiere. Inspectoratul Național de Patrulare al IGP Vă rog frumos să Vă sesizați și să aprobați/dați un aviz pozitiv de a se instala niște bare matalice/piloni de protecție în aceasta intersecție. Din câte cunosc, au mai fost solicitări de acest gen.
Zilnic pe aici trec zeci și sute de pietoni, sunt multe oficii în aceasta regiune, toți sunt expuși riscului când traversează această intersecție. 
Când au loc accidente, mașinile sunt proiectate de cele mai multe ori pe trotuar, cu viteză. 
Vedeți aici impactul unui accident de acum 30 min., s-a rupt pilonul cu semafor și a fost aruncat puternic în pragul oficiului unde ne aflăm noi. 
Da dacă era un om acolo, sau aștepta cineva la semafor? 
Mulțumesc!”, a scris atunci Grigore Stegărescu.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.