Social

(video) Un nou film de propagandă produs de Kremlin. Se elogiază armata rusă ce staționează ilegal în stânga Nistrului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Televiziunea de propagandă militară rusă, „Zvezda”, a realizat un nou film propagandistic prin care elogiază armata rusă ce staționează ilegal în stânga Nistrului. Mai mulți așa-numiți experți militari vorbesc în respectivul material de propagandă despre cantitatea de armament din depozitul separatiștilor din satul Cobasna că ar fi suficient pe pentru câteva decenii de război. Alți experți consideră că dacă ar avea loc o explozie, urmările acesteia ar fi apropiate de tragedia de la Hiroshima.

Jurnaliștii postului de televiziune de propagandă militară rusă, „Zvezda”, au fost primii care au ajuns la cel mai mare depozit de armament din Europa. Postul TV a publicat primele cadre de la fata locului.

După cum povestește unul din liderii autoproclamatei „republici” Transnistria, Dmitrii Zelencov, rolul armatei rusești în zona transnistreană este unul foarte important.

„Prima sarcină este de a menține armata în stare să reacționeze promt în orice clipă. A doua sarcină este de a apăra obiectele secrete, aflate sub protecția grupei operative. Avem un enorm depozit de armament situat aici încă din perioada sovietică.” a menționat Zelencov.

Unul din cele mai importante depozite de arme din Europa de Est se află în localitatea Cobasna, ce este controlată de forțele separatiste de la Tiraspol. Acesta este apărat de un grup operativ rus dislocat ilegal în Transnistria.

Slujbei și activității armatei rusești ce se află ilegal în Transnistria îi va fi dedicată o ediție a unei emisiuni cu context militar de la postul de televiziune „Zvezda”.

Amintim că Adunarea Generală a ONU a adoptat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte şapte state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Documentul care cere Moscovei să încheie cât mai repede şi necondiţionat acest proces a primit 64 de voturi pentru, 15 împotrivă şi 83 de abţineri. Ideea acestei rezoluţii îi aparţine Prim-ministrului Pavel Filip. Tot el a fost cel care, în septembrie 2017, a anunţat-o de la tribuna ONU. Alături de Moldova, proiectul de rezoluţie a fost semnat de România, Ucraina, Georgia, Estonia, Letonia, Lituania, Canada, Polonia, Cehia şi Marea Britanie.

loading...

Comments are closed.