VIDEO // Un nou lot de ajutoare cu materiale de construcție a ajuns în raionul Soroca

 

Un nou lot de ajutoare cu materiale de construcție a ajuns la Soroca și alt lot urmează să ajungă în localitățile din raionul Edineț.

În acest sens, salvatorii continuă să transporte și să livreze bunurile materiale pe la gospodăriile oamenilor a căror locuințe au fost distruse de rafalele de vânt și ploile cu grindină.

Astfel, în dimineața zilei 03 august 2023, 6 unități de tehnica din cadrul IGSU și 7 din cadrul Forțelor armate, încărcate cu 3345 foi de ardezie s-au îndreptat spre Soroca și Edineț.

Aici, materialele de construcție vor fi distribuite localnicilor, pentru efectuarea lucrărilor de reparație a locuințelor, dar și edificiilor publice. Mai mult, pompierii, carabinierii, dar și angajații Armatei Naționale vor oferi și o mână de ajutor persoanelor în etate, pentru reparația caselor, care au fost distruse de intemperiile înregistrate în luna iulie curent.

Până la momentul actual, în raionul Edineț și Dondușeni, în total au fost distribuite 12975 foi de ardezie și 240,7 m3 de cherestea. Mai mult, în raionale Rîșcani, Hîncești și Drochia au fost livrate în total 112,37 m3 de cherestea.

Amintim, că începând cu data de 28 iulie 2023, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul Republicii Moldova acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent.

Total
0
Shares
Total
0
Share