(video) Un nou sondaj de opinie – alegeri 20 mai: Silvia Radu este candidatul favorit la Primăria Chișinău!

alegeri 20 mai, primaria chisinau, silvia radu primar, sondaj de opinie, republica moldova
 

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova (CCSM) a realizat un sondaj cu tema „Evoluția stării generale și intenția de vot din municipiul Chișinău” în legătură cu alegerile din 20 mai. La întrebarea dacă lucrurile în Chișinău merg într-o direcție bună sau greșită, 64% au răspuns că direcția este greșită, 16% – că direcție este bună, iar 20% au spus că nu pot aprecia în nici un fel starea lucrurilor.

Referitor la problemele din oraș și suburbii, la activitatea fostului primar și la sursa de unde se informează oamenii iată ce arată sondajul:

  • Principalele probleme ale Capitalei sunt drumurile (34%), curățenia din oraș (23%), starea blocurilor locative (14%) și alte probleme. În opinia oamenilor, principalul motiv al nerezolvării problemelor ar fi lipsa sprijinului politic.
  • 41 la sută din cei chestionați au răspuns că sunt nemulțumiți de activitatea fostului primar Dorin Chirtoacă, iar 34% că sunt mulțumiți, restul sunt relativ indeciși.
  • În campania electorală, cel mai des oamenii se informează din ziare (15%), de la TV (51%), din internet (36%), de la radio (25%). Conform limbii de informare, 68% se informează în limba română, iar 27% în limba rusă.

Referior la candidații electorali pentru alegerile din 20 mai:

  • 27% din respondenți au spus că viitorul primar trebuie să fie cinstit/incoruptibil, 19 la sută – să fie gospodar, 11% să fie responsabil.
  • La întrebarea pe cine veți vota la alegerile din 20 mai, cei mai mulți oameni au răspuns că pe Silvia Radu – 23%, pe locul doi s-a situat Ion Ceban cu 22%, Andrei Năstase pe locul trei cu 12%, restul candidatilor acumulând sub 10 la sută. Totuși majoritatea respondenților, adică 25%, au răspuns că încă nu sunt hotărâți cu cine vor vota pe 20 mai.
  • Din cei hotărâți reiese că Silvia Radu și Ion Ceban sunt aproape la egalitate cu 31%, iar Năstase ar acumula 15%, urmat de Constantin Codreanu cu 8% și Reghina Apostolova cu 5%. 

Sondajul a fost realizat de CCSM în perioada 30 aprilie – 8 mai, din resurse proprii, pe un eșantion de 750 de persoane, atât din orașul Chișinău cât și din suburbii. Marja de eroare este de plus/minus 3%.

Total
0
Shares
Total
0
Share