VIDEO // Un pod din India s-a prăbușit pentru a doua oară, deși nici nu fusese finalizat

 

Un pod suspendat care se construia în cel mai sărac stat al Indiei s-a prăbușit pentru a doua oară în 14 luni, iar o persoană a fost dată dispărută, relatează Hotnews.ro, cu referire la Reuters.

Podul era construit peste râul Gange în districtul Bhagalpur din statul Bihar din estul Indiei.

Construcția era programată să fie finalizată în 2019, dar s-a confruntat cu mai multe întârzieri, inclusiv cele cauzate de o prăbușire anterioară pe 30 aprilie a anului trecut, din cauza vântului puternic și a ploii.

„A fost o agitație masivă aici, s-a simțit ca și cum ar fi fost o explozie. Mai târziu am aflat că podul s-a prăbușit”, a declarat Rakesh Kumar, un rezident local.

Opt bărbați se aflau pe pod în momentul prăbușirii acestuia duminică, un gardian fiind dat dispărut.

Imaginile arată că o secțiune a podului este parțial scufundată în apă, doar câțiva stâlpi și câteva cabluri mai indică faptul că în locul respectiv a fost odată acea porțiune a structurii.

„Am efectuat o investigație și am raportat concluziile șefului administrației districtuale”, a declarat pentru ANI șeful adjunct al administrației districtuale, Amit Raj.

Ministrul-șef al Biharului, Nitish Kumar, vorbind luni cu reporterii, a promis, de asemenea, „acțiuni riguroase”.

„Nu este construit corect, de aceea se prăbușește. Ar fi trebuit să fie mai puternic”, a spus el.

În octombrie anul trecut, un pod suspendat din epoca colonială s-a prăbușit în orașul Morbi din statul Gujarat, ucigând 135 de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share