Alte știri

(video) Un proiect de lege semnat PLDM îi dă dreptate lui Ion Ceban: Năstase a încălcat Codul Electoral!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consilierul Municipal și fostul candidat pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că a depus o contestație la adresa noului primar ales Andrei Năstase pentru că acesta ar fi „profitat în mod repetat, tupeist și iresponsabil de susținere externă în plină campanie electorală, dincolo de alte încălcări pe care le-a comis.”

Acum socialiștii așteaptă decizia instanței pentru a vedea pe viitor cum să procedeze. Ion Ceban a făcut publice trei posibile decizii a instanței cu 3 posibile urmări.

1. Dacă judecata va constata că suportul direct al politicienilor străini de care a beneficiat Năstase nu constituie o încălcare, atunci acesta e un precedent, care le va permite socialiștilor să beneficieze la rîndul lor, în alegerile parlamentare de susținerea politicienilor din străinătate, inclusiv din Federația Rusă.
2. Dacă judecata va constata că a fost o abatere, dar nu suficient de gravă ca Năstase să fie penalizat, atunci acesta e de asemenea un precedent, care ne va permite să beneficiem de susținere din străinătate, fără a risca să fim scoși din cursa parlamentară.
3. Dacă judecata va constata că a existat o abatere destul de gravă, o încălcare flagrantă a codului electoral, atunci Năstase trebuie sa fie penalizat cu toata strictetea conform legislatiei in vigoare.

Sursa imagini: Stanley Vartanian

Astfel, Ion Ceban afirmă că PSRM este foarte atent la decizia instanței de judecată pentru a vedea ce precedent ar putea fi creat și pe viitor să poată acționa în corespundere cu precedentul. Socialistul spune că Năstase a beneficiat de susținere externă în plină campanie electorală, fiind vorba de mesaje din partea președintelui PPE, PNL România, a fostului premier al României. La rândul său, Ion Ceba chiar dacă a avut întrevederi cu oficiali din Baku, Minsk, Budapesta, Moscova, dar toate acestea au fost făcute înafara campaniei electorale.

Din spusele consilierului municipal, de asemenea, au fost înregistrate cazuri de agitație electorală în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor.

Menționăm faptul că în anul 2015, deputații din fracțiunea PLDM, Vadim Pistrinciuc și Tudor Deliu, care sunt partenerii de alianță al Platformei DA și au încercat sub toate formele posibile să justifice campania electorală a lui Andrei Năstase bazată pe susținerea externă au înaintat un proiect de lege în care scria următoarele: „Nici un stat străin, nici o persoană particulară străină nu are dreptul să se implice în procesele electorale din Republica Moldova. În caz contrar, ar fi sfidată grav suveranitatea națională și voința poporului. În acest sens, legislația electorală deja prevede interdicții și sancțiuni dure în cazul finanțării din străinătate a concurenților electorali. Recent, s-a introdus prohibiția ca în publicitatea electorală, în imagini să apară personalități străine.

Nastase, validarea mandatului lui Nastase, Alegeri locale, mandatul lui Nastase ar putea fi validat, Nastase a incalcat codul electoral, Platforma DA, Tudor Deliuc, PLDM, PPDA, Vadim Pistrinciuc, modificari la codul electoral, politicienii straini nu vor putea face agitatie electorala in Moldova

loading...

Comments are closed.