Alte știri

(Video) Un recidivist de 33 de ani, aflat în căutare pentru mai multe furturi, reținut de polițiștii din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au identificat și reținut un locuitor al capitalei, în vârstă de 33 de ani, fiind bănuit de comiterea unui șir de furturi din oficii pe teritoriul mun. Chișinău. Anterior acesta a fost judecat pentru infracțiuni similare.

Polițiștii sect. Râșcani au fost alertați pe parcursul lunii mai cu privire la comiterea a două furturi, unde individul prin acces liber a pătruns în vestiarul unui garaj și atelier de mobilă și profitând de neatenția angajaților le sustrăgea mijloacele financiare. Prejudiciu cauzat a fost estimat la suma de 78 200 lei. Totodată în cadrul acțiunilor de investigație polițiștii au stabilit că individul a mai comis cel puțin 10 furturi din oficii pe teritoriul mun. Chișinău și se afla în căutare.
 
În cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vinovăția, comunicând forțelor de ordine că pătrundea în oficii și sustrăgea din lipsa mijloacelor financiare. Potrivit lui, gențile și portmoneele erau lăsate fără supraveghere, ulterior dispărea în direcţii necunoscute. Este de menționat că suspectul în luna aprilie 2019, a fost eliberat din locurile de detenție, pentru infracțiuni similare.
 
Actualmente bănuitul se află în custodia Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi este cercetat penal pentru furturi. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani. În acest context Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător, iar în caz de necesitate să apeleze la serviciul unic 112.
loading...

Comments are closed.