VIDEO // Un spectacol de modă africană, cu scop caritabil, va avea loc la Chișinău cu suportul A.S.I.C.S.

Un nou eveniment plin de senzualitate și grație, care va reuni cultura africană și brandurile locale, se va desfășura, din nou, la Chișinău. „African Fashion Show for Charity”, care a ajuns la cea de-a doua ediție și care își propune colectarea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă, și-a fixat un alt obiectiv măreț. Astfel, în urma desfășurării acestui spectacol de modă africană, organizatorii își propun să ajute și designerii tineri de la noi din țară.

YERIE MARY KAMARA PAGLIONE, fondator “African Fashion Show”

”Scopul de bază al evenimentului este să ajutăm comunitatea, pentru că evenimentul nostru este unul caritabil. Noi încercăm să promovăm diversitatea a două continente cum sunt cel african și cel european. Respectiv ne dorim să fim cât mai utili prin ceea ce facem. Dar, totodată, ne dorim să promovăm lumea modei, iar în acest an ne-am propus să ajutăm designerii tineri. Să aibă acces să lucreze cu articole textile ce provin din Africa și sperăm să dezvoltăm acest lucru ca să aibă o continuitate aici, în Moldova.”

CAROLINA TULGARA, director executiv ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub

”Propunerea venită de la Yerie de a îmbina stofe de origine africană cu idei și cu designeri moldoveni a fost o idee salutată de către mine. Scopul, de fapt, e să îmbinăm valori, tradiții, cunoștințe și experiență. De aceea, cred că vom avea parte de ceva absolut nou pentru designerii noștri. Ne propunem să organizăm și un workshop pentru ei ca să poată acumula cât mai multă informație și cunoștințe despre o cultură absolut nouă.”

„African Fashion Show for Charity” este o platformă pentru promovarea schimburilor culturale și a diversității. Astfel, cea de-a doua ediție a acestui spectacol este programată în data de 25 mai, iar prețul unui bilet la spectacolul de modă este de 500 de lei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share