Economic

(video) Un tânăr agricultor gestionează peste 400 de hectare și are dorința de a mai dezvolta afacerea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dumitru Rotaru este un tânăr de 23 de ani din satul Feteasca, raionul Hâncești. El s-a visat vameș când era mic însă a continuat dinastia de agricultori și la 23 de ani poate spune sigur deja că știe cu ce se mănâncă agricultura din Republica Moldova.

Dumitru povestește că a început să muncească în agricultură la vârsta de 20 de ani. La început i se părea ceva ușor, doar muncind a înțeles cât de grea este agricultura. „A fost un vis al tatălui meu să continui ceea ce a început el” spune tânărul agricultor.

În prezent, familia Rotaru gestionează peste 400 de hectare, iar în planurile de scurtă durată este mărirea suprafețelor până la 700 de hectare. Dumitru Rotaru pune accent și pe reînoirea parcului de tractoare pentru că tehnica nouă îi dă posibilitatea să obțină un randament mai mare. „De regulă creștem porumb, grâu, floarea soarelui. Grâu avem vreo 100 de hectare, floarea soarelui vreo 140 de hectare și porumb poate ajungem la 170 hectare. În acești trei ani am înțeles că agricultura în Republica Moldova nu se face brusc, totul are loc pe trepte. Când începi de la zero, atunci când ajungi la un nivel avansat deja vei ști cum se aplică majoritatea mecanismelor.” mai spune tânărul agricultor.

La început Dumitru spune că nu prea a fost încântat de ideea ca să muncească alături de tatăl său în acest domeniu, acum însă a ajuns să iubească foarte mult pământul și agricultura încât vine singur cu idei noi pentru a dezvolta afacerea. Acesta povestește că a lucrat în trecut în Italia și Portugalia la fel ca tractorist a văzut cum se lucrează acolo și a decis că vine acasă să încerce.

La început orice domeniu este greu, însă dacă depui suflet, dacă îți place rezultatele vor veni inevitabil.” mai spune Dumitru Rotaru.

loading...

Comments are closed.