(video) Unde-i miliardul? Alaiba de la PAS este finul lui Victor Bodiu, fostul Președinte al Consiliului de Administrație a BEM

Dumitru Alaiba, BEM, Banca de Economii, unde-i miliardul, Victor Bodiu, Presedintele Consiliului de Administratie BEM, furtul miliardului, cine a furat miliardul, Filat, PLDM
 

Secretarul Comisiei de Anchetă Parlamentară a Furtului Miliardului, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, este finul de cununie al lui Victor Bodiu, care a deținut funcția de Președinte al Consiliului de Administrație a Băncii de Economii, în perioada când sistemul bancar se confrunta cu probleme grave și se fura miliardul. Prezența lui Alaiba în comisia parlamentară ar reprezenta un conflict de interes.

În cadrul discuțiilor, deputatul Democrat, Andrian Candu, s-a arătat mirat de declarațiile deputatului socialist, Golovatiuc, care a menționat că „prezența unui reprezentant democrat în comisie, nu ar fi schimbat cu nimic ancheta”.

Fostul speaker al Parlamentului, Andrian Candu, a întrebat reprezentantul socialist „de ce domnul Alaiba, care este în conflict de interese în această comisie, a fost în comisie și de ce domnul Vlad Cebotari nu a fost în comisie?… de ce Alaiba care are grad de rudenie cu domnul Bodiu Victor, el(n.r. Alaiba Dumitru) este finul Președintelui Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, principalul manager al Băncii de Economii în perioada 2013 în perioada când banca a fost furată, de ce dumnealui (n.r. Alaiba Dumitru) nu este în conflict de interese?

Golovatiuc susține că faptul că nici un reprezentant democrat nu a fost parte a comisiei parlamentare de anchetă ar fi permis celor audiați să nu se simtă intimidați și să rostească numele lui Plahotniuc. Cu toate acestea pe de altă parte, socialistul susține că chiar dacă ar fi fost un deputat PD membrul al comisiei, asta nu ar fi schimbat cu nimic rezultatele anchetei.

Drept reacție la declarațiile deputatului socialist, Candu Andrian a dat exemplul că „prezența domnului Alaiba în comisie, a influențat ancheta, deoarece despre domnul Bodiu aici (n.r. raportul comisiei parlamentare) aproape nu-i nimic?!

Aceste declarații ale deputatului democrat, i-a supărat pe colegii de la PSRM și PPDA, care s-au arătat indignați că ar putea fi influențați de Dumitru Alaiba. Alexandru Slusari a declarat că-n momentul audierilor lui Victor Bodiu în cadrul comisiei, Dumitru Alaiba nu a fost prezent.

Andrian Candu a mai adăugat, că o comisie parlamentară ar fi trebuit să aibă în componența sa, atât reprezentații guvernării cât și cei ai opoziției.

Amintim că Dumitru Alaiba a ocupat și funcția de consilier al ex-Premierului Filat, iar în 2013 scria în presă că la Banca de Economii probleme nu sunt, așa cum declarau atunci liderii PL, Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă.

Total
0
Shares
Total
0
Share