Actual

VIDEO // Unul din cei patru foști deputați, reținuți, declară greva foamei: „A fost indicația doamnei Sandu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat comunist Artur Reșetnicov, unul din cei patru ex – legislatori, reținuți astăzi pentru îmbogățire ilicită, declară greva foamei, informează TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Acesta susține că va continua să nu mănânce, „până când Moldova va deveni un stat de drept”.

Mai mult, Reșetnicov o acuză pe șeful statului pentru toate, menționând că veniturile sale corespund cheltuielilor.

„S-a dat această indicație de a fi reținut în grabă ieri. A fost indicația doamnei Sandu, pentru activitatea mea politică anterioară în calitate de deputat și pentru convingerile mele politice. Și în semn de protest pentru că Moldova a devenit un stat fără de lege, în care nu există libertate, am declarat astăzi dimineață greva foamei”, a declarat Artur Reșetnico, înainte să fie ridicat de procurori.

Redacția TV8 a solicitat un comentariu de la Președinție. „Președinția nu comentează și nu intervine în procedurile de urmărire penală, oricine ar fi vizat de aceste acțiuni”, au declarat în replică reprezentanței Președinției.

Procurorul, care îl însoțea pe Artur Reșetnicov, a declarat că din casa fostului deputat au fost ridicate mai multe obiecte, care urmează a fi cercetate.

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați. Descinderile au avut loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a ex-deputaților în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Patru ex – deputați au fost reținut. Este vorba despre Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnâi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

ZdG // Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a fost reținut pentru 72 de ore

 

loading...

Comments are closed.