Externe

(VIDEO) Uraganul Irma lasă în urmă distrugeri uriașe!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai sunt 11 români care aşteaptă ajutor în insulele devastate de uragan în Caraibe, după ce alți patru au fost evacuați. Statele Unite, Franţa, Olanda şi Marea Britanie sunt ţările care au mijloacele necesare să evacueze oameni din locurile unde toată infrastructura de transport e distrusă. Cât despre Florida, locul devenit casă pentru 35.000 de români, pericolul nu a trecut. Uraganul Irma a fost retrogradat la furtună tropicală, dar încă are forţa să provoace inundaţii şi pagubescrie digi24.ro.

Vântul sufla atât de tare pe coastele de vest ale Floridei încât nu se mai auzea nimic altceva. Şi uraganul pierduse deja din forţa iniţială. Rafalele au fost însă suficient de puternice să doboare stâlpi de înaltă tensiune şi să distrugă transformatoare electrice care au lăsat fără curent jumătate din populaţia statului Florida.

Hoţii au profitat de ordinele de evacuare. Au rămas în oraşele pustii şi au înfruntat vitregia naturii pentru a jefui depozite şi centre comerciale.

Scott Israel, şerif: „Este lipsit de scrupule şi deplorabil să furi în timp ce ţara se confruntă cu una dintre cele mai puternice furtuni ale secolului.”

Toate aceste pagube se adaugă distrugerilor uriaşe lăsate în urmă în Caraibe.

Din complexul de lux al miliardarului Richard Branson, estimat la aproxiamtiv 10 milioane de euro, mai sunt în picioare doar pereţii. Toate ferestrele s-au făcut ţăndări şi uşile au fost spulberate de rafalele de vânt care au depăşit şi 300 de kilometri la oră. Pentru a supravieţui furiei naturii, excentricul miliardar s-a refugiat, alături de rudele şi prietenii aflaţi pe insulă în beciul transformat ad-hoc în buncăr.

-Oamenii se ajută între ei, îşi dau o mână de ajutor unii altora pentru a-şi proteja casele, pentru a îndepărta resturile, pentru a curăţa străzile.”

La aproape o săptămână după trecerea uraganului, în insulele din Caraibe au început deja lucrările de reconstrucţie. Pe partea franceză a insulei Saint Martin, armata a adus ajutoare sinistraţilor. O mie de turişti aflaţi aici au fost evacuaţi cu vapoare şi avioane militare ale Franţei către Guadelupa.

loading...

Write A Comment