(Video) Va fi totuși o coaliție între PDM și PSRM? Ce spune analistul politic Cornel Ciurea

Va totuși o coaliție între PDM și PSRM,  Ce spune analistul politic Cornel Ciurea, partidul democrat din moldova, partidul socialistilor, plahotniuc dodon, parlament moldova 2019 blocul acum, pas da maia sandu andrei nastase, 

O coaliție între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat se va constitui, într-o formulă sau alta, chiar dacă există divergențe de ordin ideologic și politic între ele. Una dintre variante ar putea fi și susținerea de către cele două formațiuni a unui guvern tehnocrat. Opiniile au fost exprimate la emisiunea „Fabrika”.

În opinia analistului Cornel Ciurea, fie se va forma o majoritate dintre cele două fracțiuni, fie dintre o fracțiune și o parte din altă fracțiune. Diferența majoră între aceste două formațiuni este cea ideologică.
 
„Asistăm la inițierea unor negocieri reale pentru că părțile au de împărțit o țară în sensul în care orice negocieri de creare a unei majorități presupune inclusiv, pe lângă aplanarea conflictelor, o anumită reconciliere, implică și un algoritm, o împărțire a funcțiilor, un târg. Toate aceste lucruri sperăm noi vor exista. Sensul acestor discuții vizează crearea acestei coaliții majoritare și împărțeala. Cei din blocul ACUM vor cu totul altceva: votarea unor legi, impunerea unui punct de vedere ideologic imediat. De fapt, momentul politic impune o altă logică, una pragmatică, a strânsului mâinilor”, spune Corneliu Ciurea.
 
Jurnalistul Victor Nichituș este de părere că între PSRM și PDM sunt diferențe ideologice și politice importante. Totodată, ar putea exista o formulă de apropiere între acest două formațiuni prin instaurarea unui guvern tehnocrat care să fie susținut de cele două partide. Pe de altă parte, deputații socialiști ar putea să insiste pe votarea unor legi care să nu convină Partidului Democrat. „În aceste negocieri trebuie să vedem foarte clar până unde putem ceda, ce putem ceda. Pentru că nu putem ceda în niciun caz înghețarea parcursului european sau neimplementarea Acordului de Asociere cu UE”, a declarat Victor Nichituș.
 
Amintim că pe 2 aprilie, la invitația președintelui Igor Dodon, au avut loc discuții ale șefului statului cu liderii Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Co-președinții blocului ACUM au fost invitați și ei la discuții, dar aceștia nu au fost prezenți.
Total
0
Shares
Total
0
Share