VIDEO // Vasile Bolea, deputat afiliat Partidului ”Renaștere”, despre ieșirea ”neinspirată” a lui Musteață: ”Nu ne temem de Bau-Bau, nestimate domnul director SIS!”

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a criticat declarațiile recente ale directorului SIS, acuzând guvernarea de încălcare a principiilor democratice și de pluralism politic consfințite în Constituție.

În urma unei conferințe de presă a directorului SIS, în care acesta a sugerat că cei care militează împotriva ideii de integrare europeană a Republicii Moldova sunt agenți și spioni, Bolea a reacționat, calificând ieșirea acestuia drept „neinspirată”. De asemenea, deputatul a subliniat că toți cetățenii au dreptul la libertatea de exprimare și la alegerea politică, iar acțiunile directorului SIS sunt îndreptate împotriva acestor drepturi fundamentale ale omului.

”Ascultând acea conferință de presă a directorului SIS, am ajuns la concluzia că toți cei care militează pașnic împotriva ideii de integrare europeană a țării noastre sunt agenți și spioni. Acei oameni care militează pentru relații bune și cu EST și cu VEST, sunt agenți ai Kremlinului. Acei oameni care militează pentru întărirea statutului de neutralitate a Republicii Moldova sunt agenți, spioni și dușmani ai poporului. Acei oameni care au canale de TikTok și Telegram și sunt activi pe aceste platforme de surse alternative sunt agenți și spioni. Eu nu știu cine l-a sfătuit pe domnul Musteață să vină cu un asemenea discurs. Directorul SIS a spus că față de persoanele care militează împotriva ideii păguboase de integrare europeană a Republicii Moldova, se vor lua măsuri drastice de constrângere și a anunțat că fiecare cetățeani care are un canal de Telegram sau un TikTok, va fi tras la răspundere”, a declarat Bolea.

În declarațiile sale, Bolea a condamnat amenințările directorului SIS referitoare la „măsuri drastice de constrângere” împotriva celor care au opinii diferite sau folosesc platforme alternative de comunicare, cum ar fi TikTok sau Telegram. El a subliniat că astfel de acțiuni reprezintă o încălcare flagrantă a pluralismului politic și a libertății individuale.

De asemenea, deputatul a cerut convocarea directorului SIS în Parlament pentru a-i fi adresate unele întrebări cu privire la declarațiile sale.

În final, Bolea a avertizat guvernarea că acțiunile lor vor fi sancționate de către cetățenii Republicii Moldova.

”Unde este acel pluralism politic care este consfințit în Constituție? Unde este dreptul cetățeanului de a alege și de a fi ales? Atunci când îi dai cetățeanului dreptul de a alege, el trebuie să aleagă între ”DA” și ”NU” sau să aleagă un candidat sau un partid care îl reprezintă. Ieșirea directorului SIS este una neinspirată. Eu cred că el ar trebui să fie chemat la parlament și să îi dăm niște întrebări. Directorul SIS ar trebui să se teamă în primul rând de Dumnezeu, să se teamă de ceea ce spune și să execute comenzile acestei guvernări. Această guvernare și-a ieșit din minți. Cetățenii Republicii Moldova o să-i trimită la groapa de gunoi a istoriei și a politicii moldovenești, cum nu o singură dată i-a trimis pe alții care au încercat să ia puterea prin alte acțiuni decât cele legale. Nu ne temem de Bau-Bau, nestimate domnul director SIS!”, a concluzionat deputatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share