VIDEO // Vasile Bolea, la Moscova: ”Acordurile comerciale cu statele din CSI reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova”

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, aflat în aceste zile la Moscova, declară că acordurile comerciale cu Comunitatea Statelor Independente (CSI) reprezintă un avantaj incontestabil pentru Republica Moldova. ”Este mai important astăzi, când unele țări folosesc în lupta de concurentă metode nu tocmai de bună credință, cum ar fi sancțiunile etc.”, constată Vasile Bolea.

”Dorim ca țara noastră să mențină și să dezvolte relațiile comerciale cu prietenii și partenerii noștri istorici din est – Rusia, Belarus, Kazahstan și alții. Din 2018, Republica Moldova este o țară observator în cadrul EAEU.

Sper că, după alegerile care vor avea loc în acest an, noile autorități din țara noastră vor face un pas spre Est. Pentru că astăzi autoritățile duc o politică externă unilaterală, încercând să se integreze doar cu UE. Dar țările UE nu reprezintă întreaga lume”, susține Vasile Bolea.

”În cadrul BRICS au loc astăzi cele mai importante procese, Sudul Global se dezvoltă rapid, de aceea, aș dori ca Moldova să fie parte a acestor schimbări istorice globale, mai declară deputatul Vasile Bolea în cadrul unei luări de cuvânt la Moscova”, crede Bolea.

O delegație a Partidului ”Renaștere”, formată din conducerea partidului și consilieri locali de toate nivelurile, participă astăzi la Forumul Economic Internațional al statelor membre CSI de la Moscova.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share