(Video) Veste bună pentru șoferi: Traseul Chișinău – Leușeni ar putea avea 4 benzi de circulație!

Veste bună pentru șoferi, Traseul Chișinău - Leușeni ar putea avea 4 benzi de circulație, chiril gaburici, guvernul filip, pdm plahotniuc, republica moldova drumuri bune, masini pe drum, accident rutier

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a semnat astăzi un Memorandum de înțelegere cu societatea pe acțiuni „Belavtodor” din Belarus, care prevede reabilitarea unor secțiuni de drumuri naționale, inclusiv traseul Chișinău-Leușeni. Mai exact, pe acest traseu ar urma să fie construite patru benzi de circulație, față de două câte sunt în prezent.

„O lună și jumătate a trecut de la ultima noastră ședință, la care au fost discutate aspecte importante legate de dezvoltarea cooperării reciproce și implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Tot în cadrul întâlnirii am invitat compania „Belavtodor” să participe la dezvoltarea infrastructurii drumurilor naționale, având în vedere experiența bogată a partenerilor belaruși în construcția de drumuri și poduri. Iar acum suntem aici și acesta este doar începutul cooperării noastre comune”, a menționat Chiril Gaburici.
 
La rândul său, directorul general al Companiei „Belavtodor”, Iuri Masiuk, și-a reiterat disponibilitatea și interesul de a implementa proiecte comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din R. Moldova, precum posibilitatea dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport. „Îmi doresc ca aceste proiecte comune pe care le-am pornit să aducă noi oportunități pentru cetățenii din ambele state. Pentru că infrastructura înseamnă dezvoltare și creștere economică”, a declarat Iurii Masiuk.
 
Porțiunile de drumuri care urmează a fi restabilite sunt următoarele:
 
– M1: „frontiera României – Leușeni – Chișinău – Dubăsari” – (km 94 – km 103). Această secțiune este un drum existent (parte din șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău) cu două benzi; potrivit proiectului se intenționează extinderea la patru benzi și construirea a trei noi intersecții la diferite niveluri.
– M3: ocolirea Vulcănești. Proiectul prevede construcția unui drum nou pentru asigurarea unui trafic fără obstacole în direcția Chișinău-Giurgiulești și este ultima secțiune în această direcție.
– Elaborarea justificării tehnice și economice și a proiectului tehnic de reabilitare a secțiunii drumului M1 de la Chișinău la Leușeni. Această secțiune a drumului face parte din Rețeaua transeuropeană de transport și este una dintre principalele rute occidentale care leagă R. Moldova de Uniunea Europeană.
 
Finanțarea programului este asigurată printr-un împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. Costul contractelor, suma și termenele împrumutului vor fi determinate la negocierile tehnice și financiare.
Total
0
Shares
Total
0
Share