(video) Vlad Filat în apărarea lui Vlad Plahotniuc: Deciziile care au vizat Banca de Economii NU au fost luate de Plahotniuc

Vlad Filat, Filat, cutia neagra cu Vlad Filat, PLDM, fostul prim-ministru Filat interviu din inchidoare, Gazprombank, Plahotniuc, BEM, Banca de Economii, frauda bancara, furtul miliardului, Platon, raider, raider bancar
 

Fostul Prim-ministru, Vlad Filat, a acordat un interviu din închisoare pentru TV8. Fostul politician a vorbit și despre ceea ce s-a întâmplat la BEM, de unde au venit acționarii și cine lua toate deciziile. Surprinzător pentru mulți, dar Filat a luat apărarea lui Plahotniuc, declarând tranșant că deciziile nu erau luate de către Vlad Plahotniuc.

Moderatoare emisiunii, Mariana Rață, l-a întrebat pe Filat de ce nu a reacționat atunci când la BEM a venit Gazprombank și de ce nu a cerut să vină o bancă din Europa.

“Trebuie să facem o delimitare, atunci când ei spuneau și eu acceptam sau ascultam, nu era perioada în care eram prim-ministru. Eu nu dețineam nici o funcție, precum și Plahotniuc. Iar deciziile ulterioare nu le-am luat nici eu și nici Plahotniuc, deciziile au fost luate de către instituțiile statului. Aici e toată diferența.”, a declarat Filat.

Cu toate că a recunoscut implicarea băncii din Federația Rusă în sistemul bancar moldovenesc, ulterior fostul președinte al PLDM a declarat că nu crede că anumite forțe politice din exterior ar fi contribuit la frauda bancară din Republica Moldova sau că Federația Rusă ar fi avut o implicare directă în aceste scheme, așa cum se vehiculează în ultimii ani și precum au demonstrat mai multe investigații jurnalistice.

Jurnalistul român George Damian este de părere însă că presa afiliată guvernării de la Chişinău nu spune lucrurilor pe nume privind Raportul Kroll 2 şi asta pentru a nu supăra Moscova. 

“Îmi place presa independentă și liberă de la Chișinău. Răsucesc pe toate părțile raportul Kroll, dar unul n-ar spune ce scrie acolo negru pe alb: jaful miliardului a fost făcut sub protecția, cu garanții și împrumuturi de la GazpromBank și alte bănci rusești. Eu îi înțeleg pe jurnaliștii de la Chișinău, acum au parteneriat cu Rusia, nu mai putem spune chestii de genul ăsta, nu putem supăra partenerul, tocmai ce s-a umflat rânza de moldoveni în noi că am făcut pace geopolitică în Moldova, slava bogu! Dar pe viitor – cine știe? – poate vom putea spune lucrurilor pe nume? Principalul să nu-l supărăm pe partener, apoi și chelea s-o ia de pe noi, dar să se simtă bine rusul, să nu-l supărăm cu o vorbuliță tocmai când ne dă foială, ce dacă ustură? dăm cu alifie la orificiu, ne spălăm la gură și e ca nouă. Vorba cântecului: ‘Vanea maladeț!”, a menţionat George Damian, într-o postare pe Facebook.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share