Alte știri

VIDEO // Vlad Filat o critică dur pe Maia Sandu: „Mai puțin se informează și mai des se pronunță. Să nu uite de cine am fost condamnat și cum”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, preferă mai puțin să se informeze și mai des să se pronunțe asupra cazurilor răsunătoare, informează Sinteza.org

Declarațiile vin în contextul în care Maia Sandu a participat în trecut, la o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în RM, Steven Mark Fisher, unde subiectul central al discuțiilor au fost banii sechestrați de la Luca Filat, ce urmează să fie restituiți Republicii Moldova, „în beneficiul cetățenilor”.

În cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”, de la postul de televiziune N4, Filat a declarat că se arătat cointeresat ca banii sechestrați de la feciorul său, să ajungă în Republica Moldova, din motiv că acest fapt va crea un precedent istoric, ceea ce va permite și altor state să apeleze în instanță pentru ca banii confiscați de la cetățeni, să fie întorși la stat.

„Discuțiile care au fost aici că banii vor veni în Republica Moldova, se vor duce pe anumite proiecte sociale ș.a.m.d. Dă Doamne să fie așa, eu aștept să se întâmple lucrul ăsta. Va crea un precedent și asta înseamnă că și celelalte țări vor putea să apeleze în instanță ca și banii confiscați de la cetățenii lor să fie întorși înapoi, să fim un fel de precedent care vom crea, pozitiv…”, a declarat Vlad Filat.

La fel, Filat a ținut să comenteze și discuțiile purtate de șeful statului cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în RM, Steven Mark Fisher, declarând că, Maia Sandu, preferă mai puțin să se informeze și mai des se pronunțe.

„Acest ambasador a vorbit în prima instanță, am văzut un comunicat cu Ciocoi. Ulterior a vorbit cu consiliera dânsului care cu zero voturi(…) Ulterior a vorbit și cu doamna Președintă care, din păcate așa cum face dânsa de foarte multe ori, mai puțin se informează și mai des se pronunță. Și aicea este iarăși o chestiune la care ași ruga totuși să atragă atenția. Atunci când se vorbește despre mine și se vorbește despre faptul că am fost condamnat și aici mesajul este direct către doamna Sandu, Președintele Republicii Moldova, care a promis să fie Președinte a tuturor, care trebuie să urmărească ca ceea ce e scris în Constituție să se reflecte asupra vieții oamenilor. De aceea, când vorbește despre mine și despre condamnarea mea, nu ar trebui să uite de cine am fost eu condamnat, în interesul cui și cum. Și atunci, probabil, lucrurile vor avea cât de cât, normalitate”, a conchis Vlad Filat.

Citește și: Politolog: PCRM are mai mult de câștigat dacă formează un bloc cu PSRM, decât să piardă

loading...

Comments are closed.