VIDEO // Vlad Filat: Votul prin corespondență va fi implementat pentru ca Maia Sandu să obțină al doilea mandat

Votul prin corespondență nu este un proiect lansat întâmplător de către partidul de guvernare PAS. De această părere este liderul PLDM și ex-prim-ministru, Vlad Filat.

Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni că acest proiect-pilot nu ar fi în interesul Republicii Moldova, ci ar avea drept scop câștigarea celui de-al doilea mandat al președintelui Maia Sandu.

Astfel, explicându-se, în opinia politicianului, de ce votul prin corespondență va fi implementat doar în SUA și Canada.

”Nu are deloc legătură toate aceste acțiuni cu Republica Moldova, cu interesul Republicii Moldova, singurul interes este obținerea cu orice preț al clui de-al doilea mandat al Maiei Sandu”, a declarat Vlad Filat.

”Nu întâmplător guvernarea PAS vrea să implementeze votul prin corespondență în SUA și Canada, deoarece moldovenii de acolo sunt foarte departe de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, spre deosebire de UE, în diasporă, unde se resimte direct guvernarea actuală”, a mai subliniat fostul premier.

Amintim că în data 1 martie deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au înregistrat un proiect de lege privind pilotarea votului prin corespondență.

Potrivit deputaților PAS, proiectul vine să faciliteze procesul de vot pentru cetățenii din diasporă, în special în țările unde distanțele până la secțiile de vot sunt foarte mari.

Autorii proiectului spun că votul prin corespondență va fi implementat, pentru început, în Canada și Statele Unite, pentru ca instituțiile statului să se poată asigura că mecanismul protejează votul fiecărui cetățean.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share