(video) Vlad Plahotniuc anunță că un șir de medicamente de primă necesitate vor fi oferite în mod gratuit pentru unele categorii de cetățeni

medicamente gratuite, plahotniuc promisiuni, pdm realizari, pdm promisiuni, ministerul sanatatii, medicamente gratuite, persoane social vulnerabile, indemnizatii pentur caldura,

În cadrul briefingului de presă organizat de Partidul Democrat din Moldova, președintele formațiunii politice a anunțat că un șir de medicamente de primă necesitate vor fi oferite în mod gratuit tuturor categoriile de cetățeni. Statul va compensa complet, în proporție de 100%, un medicament esențial pentru cele mai răspândite maladii.

“Pe lângă aceste proiecte, am și o veste pozitivă sau proiect cu efect imediat, legată de medicamentele compensate. Când am preluat guvernarea în 2016, lista de medicamente parțial compensate conținea aproximativ 80 de tipuri de substanțe medicinale. În timpul guvernării democrate, noi am mărit numărul de medicamente compensate la peste de la 80 până la 150 de tipuri de substanțe medicinale. De asemenea, noi am asigurat eliberarea gratis a medicamentelor, cu rețeta de la medic, pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani.” a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, acesta a spus că s-a stabilit ca un șir de medicamente de primă necesitate, să fie oferite în mod gratuit, pentru toate categoriile de cetățeni și există posibilitatea să fie implementată această măsură chiar din luna februarie. Mai exact, s-a decis că pentru fiecare dintre cele mai răspândite și cu risc sporit maladii, să existe cel puțin un preparat medicinal esențial, care să fie oferit absolut gratis, adică statul să-l compenseze complet, în proporție de 100%.

Vlad Plahotniuc spune că a solicitat de la Ministerul Sănătăți să organizeze o conferință de presă pe această temă, unde să dea explicațiile necesare despre lista preparatelor gratuite și să asigure ca farmaciile să ofere aceste preparate cetățenilor, atunci când ei vor prezenta rețetele medicale, în mod gratuit.

Totodată, Peste 150 de mii de familii, care au un venit lunar de până la 2.000 de lei, vor beneficia de un ajutor mai mare pentru perioada rece a anului, în valoare de 700 de lei. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa de lucru a partidului, care a precizat că se vor dubla compensațiile pentru plata căldurii de la 350 până la 700 de lei.

Am discutat un subiect, care se află permanent pe agenda guvernării, legat de necesitatea majorării compensațiilor pentru plata căldurii, pe care le primesc familiile social-vulnerabile în perioada rece a anului, timp de cinci luni – noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie. Am cerut anterior să se găsească resurse suplimentare pentru o majorare mai mare pentru sezonul următor și astăzi vă pot spune că vom dubla această compensație de la 350 – la 700 de lei”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share