VIDEO // Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad. Teroriștii s-au prefăcut bolnavi pentru a strânge cât mai mulți oameni în jurul lor

Cel puțin 28 oameni au murit și peste 70 au fost răniți în urma unor atacuri sinucigașe care au avut loc în Bagdad. Din primele informații, atacatorii purtau veste explozive și s-au aruncat în aer într-o piața aglomerată din centrul orașului, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Din primele declarații făcute de Ministrul de Interne, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolnav, pentru a strânge cât mai mulți oameni în jur. Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba.

A doua bombă a fost detonată la scurt timp după prima, când cei prezenți au încercat să le acorde primul ajutor victimelor.

Toate spitalele din Bagdad au fost mobilizate pentru a prelua răniții în urma atentatului.

Până acum nu a existat nicio revendicare. Atentatele sinucigașe au fost rare în capitala irakiană de la înfrângerea Statului Islamic în 2017. Ultimul a avut loc în ianuarie 2018, tot în Piața Tayaran, în urma căruia au murit 27 de persoane.

Citește și: Una dintre cele mai mari balene din Marea Mediterană a fost găsită moartă în sudul Italiei

Total
0
Shares
Total
0
Share