Alte știri

VIDEO // Zgârie-nori din New York lovit de trăsnete în timpul unei furtuni puternice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Freedom Tower, clădirea construită pe fostul amplasament al turnurilor gemene World Trade Center, a fost lovit de mai multe trăsnete în timpul unei furtuni puternice produse la New York.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, a explicat la Digi24 că sunt mai multe teorii despre modul în care se produc trăsnetele.

„La ora actuală, cel mai răspândit mecanism, cel mai des folosit în comunitate, este că există o interacțiune între cristalele de gheață care există în interiorul norului, pentru că avem cristale mai mari, cum ar fi grindina, și cristale mai mici de gheață. Grindina fiind mai grea, se ciocnește mai des cu cristalele mai mici de gheață. Grindina grea cade la baza furtunii, iar cristalele mici urcă la vârful norului.

Interacțiunile dintre cristalele mari și cristalele mici de gheață le încarcă cu sarcini diferite. Și atunci, cristalele mici urcă sus în furtună și au sarcină pozitivă, iar cristalele mai mari care ajung la baza furtunii, cum ar fi grindina, se încarcă cu sarcină negativă. În general, trăsnetele se produc din zona joasă, cea cu sarcini negative”, a spus el.

loading...

Comments are closed.