Alte știri

(video) Zi Mare! Umoristul Gheorghe Urschi împlineşte azi 70 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gheorghe Urschi îşi sărbătoreşte astăzi, 18 ianuarie, ziua de naştere. Maestrul glumelor, care acum câţiva ani a suferit un atac cerebral, este felicitat de rude, prieteni şi colegi.  Umoristul împlineşte venerabila vârstă de 70 de ani.

Maestrul s-a născut în 1948 în satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti. După absolvirea şcolii de teatru „Boris Şciukin” din Moscova, îşi începe activitatea de actor la Teatrul „Luceafărul” din Chişinău. Publicul autohton îl cunoaşte nu doar din scenetele umoristice, dar şi din filmele pe care le-a regizat.

Gheorghe Urschi a scris piese de teatru, iar „Mezinul”, „Vom trăi şi vom vedea”, „Testamentul” sunt doar câteva dintre ele. Lumea l-a cunoscut şi datorită producţiei televizate „Teatrul de miniaturi”.

„Gheorghe Urschi este regele umorului din R. Moldova. El scrie piese, le regizează, și tot el le joacă. Umorul lui nu este răutăcios. Ce să vă mai spun… Puțini sunt ca el. Le-aș sugera celor de la televiziune să-l tolereze, să nu-l scoată din grila de emisiuni, pentru că un al doilea Urschi nu avem”, declara mai de mult bunul său prieten, Gheorghe Pârlea.

loading...

Comments are closed.