Politic

(video)Felix Grincu SPARGE TĂCEREA! „Proiectul Partidul Nostru NU are viitor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După scrisoarea adresată colegilor săi și conducerii partidului, unul din pilonii „Partidului Nostru” și liderul mișcării protestare de la Chișinău, Felix Grincu a acordat un interviu în exclusivitate pentru Zeppelin Investigations, în care oferă detalii inedite din interiorul protestelor și din culisele scenei politice din Republica Moldova.

Grincu neagă supozițiile lui Renato Usatîi, precum că scrisoarea ar fi fost adresată din penitenciar în urma unor presiuni din partea guvernării și îl acuză pe liderul „Partidului Nostru” de compromiterea partidului și mișcării protestatare.

Felix Grincu, care a fost unul din protagoniștii asaltului Parlamentului din ianuarie 2016, spune că indicația de a asalta cladirea parlamentului ar fi venit de la Renato Usatîi și liderii Platformei DA și Partidului Socialiștilor. Însă, speriați de responsabilitate, liderii partidului s-au retras și l-au lăsat pe Felix Grincu și alți activiști ai „Partidului Nostru” de unii singuri în fața răspunderii, după care i-au abandonat. Mai mult, după ce protestatarii au pătruns în parlament Renato Usatîi le-a ordonat să se retragă.

Activistul îl acuză pe Usatîi și pe cei din conducerea partidului că l-au folosit pe el, dar și pe alți activiști în calitate de carne de tun, după care i-a abandonat, iar în timp ce aceștia stau prin închisori Usatîi se delectează la Moscova la vânătoare și pescuit. Grincu acuză că după ce a fost reținut familia sa nu a simțit niciun sprijin din partea conducerii partidului.

Activistul „Partidului Nostru” susține că partidul a pierdut mai multi oameni importanți, care au părăsit partidul fiind dezamăgiți de intrigile din anturajul liderului partidului, dar și de eciziile luate haotic de Usatîi. Acesta a exemplificat prin alegerile prezidențiale din 2016, când după ce partidul l-a atacat dur pe Igor Dodon în campania electorală, în turul doi Usatîi a decis să-l susțină, după care a intrat din nou în conflict cu acesta. Usatîi l-ar fi telefonat personal pe Grincu, pentru a-l determina să șteargă o postare de pe rețelele de socializare în care activistul îl critica pe Igor Dodon.

În rezultat, Grincu consideră că partidul a compromis mișcarea protestatară, a rămas fără echipă, a dezamăgit alegătorii și nu mai are nicio șansă la alegerile parlamentare din 2018.

loading...

Comments are closed.