Politic

(video)”Istoria Moldovei”, partea a II-a. Președintele Dodon lansează un nou episod din controversatul film istoric!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut public trailerul celui de-al doilea episod al documentarului televizat „Istoria Moldovei”. Noul episod urmează să fie lansat la 2 decembrie curent, ora 19:00.

„Stimați cetățeni, Vă anunț că la data de 2 decembrie, va avea loc premiera celui de-al II-lea episod al documentarului televizat „Istoria Moldovei”, în cadrul căruia vor fi expuse evenimentele din perioada de la întemeierea Ţării Moldovei, pînă la Acordul de pace de la București din anul 1812. Este un film bine elaborat și bine documentat la care au muncit zeci de experți atît din țară cît și de peste hotare. Vom depune maxim efort astfel ca toți locuitorii țării noastre să poată viziona pelicula „Istoria Moldovei””, a scris președintele pe pagina sa oficială de facebook.

Telegraph Moldova amintește că primul episod al filmului „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul președintelui Moldovei, a fost lanstă la date 13 noiembrie. Acesta a stârnit nemulțumirea mai multor cetățeni ai țării, dar și a mai multor persoane din România care s-au arătat deranjate că apar în filmul președintelui Dodon.

În varianta originală, filmul este sonorizat în limba română, fiind subtitrat în limba rusă. Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, „Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria Moldovei”. Asta deși copiii săi învață într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa este profesoară de limbă română. Președintele a dat asigurări că filmul finanțat va fi distribuit în toată țara.

Scenariul filmului a fost realizat de Elena Pahomova și Ilie Ciorescu, iar producătorul peliculei este Natalia Anisimov.

loading...

Comments are closed.