Alte știri

Viitoarea generație Volkswagen Golf R va avea 400 de cai putere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Volkswagen susține că viitoarea generație Golf R „va fi una extremă” pentru că va avea un sistem de propulsie de circa 400 de cai putere. Doar un an și jumătate a trecut de la lansarea actualului Golf R facelift, însă pregătește deja noua generație, așteptată după dezvăluirea lui Golf 8 în iunie 2019.

Jurgen Stackmann, directorul de vânzări și marketing al constructorului, afirmă că versiunea de performanță va fi și cea mai puternică de până acum, cu un sistem de propulsie capabil să genereze aproximativ 400 de cai putere.

„Brandul R devine extrem. Rolul brandului R este că poate depăși raționalul. Nimeni nu are nevoie de o compactă de 400 de cai putere. Dar există un loc pentru un astfel de model? Cu siguranță, iar acesta este terenul lui R”, a explicat el.

Oficialul german nu a oferit niciun fel de amănunte despre specificațiile sistemului de propulsie de 400 de cai putere, însă publicația Auto Express susține că va fi păstrat actualul propulsor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri, care pe actualul Golf R facelift generează 310 cai putere. Cel mai probabil, acesta va fi însă piesa centrală a unui sistem de propulsie micro-hibrid.

În plus, Stackmann anunță schimbări și din punct de vedere al designului. „Cu un design ceva mai expresiv, R poate depăși limitele raționalului. Brandul R își poate găsi locul într-o ligă diferită de performanță pură și există un loc în care clienții sunt dispuși să plătească o sumă semnificativă de bani”, a adăugat el.

loading...

Comments are closed.