Politic

Violeta Ivanov: Proiectele începute vor fi implementate, nu este pericol de stopare a finanțării!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În următorii ani toate localităţile din ţară vor fi asigurate cu apă şi canalizare. Iar statul dispune de resursele finaciare necesare pentru a duce la bun sfârşit aceste proiecte. Declaraţia a fost făcută de deputatul democrat Violeta Ivanov în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

Suntem în proces deja de implementare a proiectelor respective, suntem în proces de raportare a lucrărilor care le facem. Nu este pericol de stopare a finaţărilor sau altceva„, a menţionat Violeta Ivanov, transmite Publika.

Deputatul democrat a vorbit şi despre cele mai mari proiecte care urmează să fie încheiate până la sfârşit de an: „Apeductul magistral Leova Iargara care include cinci localităţi şi este preconizat a satisface cerinţele la 18.750 de cetăţeni. Au fost investiţi 63 de milioane de lei”.

Iar primarul satului Budeşti din municipiul Chişinău, Nina Costiuc, le-a recomandat funcţionarilor locali să fie cât mai transparenţi, iar tuturor consumatorilor să gestioneze resursele cât mai eficient.

„Să nu irosim apa, nu contează de unde vine, fie din robinet sau o aduc cu căldarea. Nimeni nu o să vină să ne facă ceea ce noi trebuie să facem, ce ţine de educaţie, de mentaliate şi de stimă faţă de resursele naturale„, a precizat Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti, municipiul Chişinău.

Cheltuielile proiectului privind aprovizionarea cu apă şi sistemul de canalizare, care va demara anul viitor, urmează să fie estimate. Un proiect similar dar care ține de drumuri a fost lansat, în 2018, de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a 1200 de kilometri de drumuri locale, iar investiţiile se vor ridica 1,6 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.