Actual

Viorica Dumbrăveanu a prezentat informația actualizată privind Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viorica Dumbrăveanu, ministru al Sănătății, a prezentat informația actualizată privind Covid-19 în Republica Moldova.

Potrivit ministrului, până în prezent au fost prelucrate 559 de probe de la persoanele suspecte de infecție cu noul coronavirus, dintre care 66 au ieșit pozitiv.

Din probele pozitive, 31 cazuri sunt din import, iar 35 sunt cu statut de infecție locală.

Dumbrăveanu a menționat că este în creștere numărul cazurilor de infecție locală, ceea ce este alarmant.

Conform repartizării în spitale, la situația de astăzi este următoarea situație:

  • SCBI ”Toma Ciorbă”: 58 persoane internate, dintre care 7 în stare gravă, 4 cu o stare satisfăcătoare, iar 47 prezintă o evoluție stare medie;
  • Spitalul de boli contagioase copii din Chișinău: sunt internați 4 copii, cu o evoluție de stare medie;
  • Spitalul Clinic Republican: o pacientă în stare gravă, iar o persoană este în stare satisfăcătoare și se îndreaptă spre externare.

Cu referire la carantina de la Căminul nr. 1 de la UTM, Dumbrăveanu a menționat că este un caz asemănător vasului de vacanță din Japonia.

Ce ține de cazul de la Sângerei, oficiala a anunțat că persoana testată pozitiv și-a organizat ziua de naștere, eveniment la care au participat 27 de persoane, iar în prezent sunt întreprinse măsuri pentru identificarea acestora.

În partea ce ține de excursia la o mănăstire în Ucraina, Dumbrăveanu a menționat că excursia a fost efectuată cu autocarul, la bord fiind peste 30 de persoane, iar la moment 6 excursioniști sunt infectați cu Covid-19.

Ministrul a prezent informații și despre o mamă cu un copil, care s-au internat la o instituție medicală pentru copii, dar nu a informat cadrele medicale despre faptul că a intrat în contact cu o persoană infectată. La moment, copilul este internat la Boli contagioase, iar mama la SCBI ”Toma Ciorbă”.

La final, ministrul a îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu intre în contact cu alte persoane.

loading...

Comments are closed.