Externe

Virus MISTERIOS în China. A luat deja viața a două persoane și continuă să se răspândească

Pinterest LinkedIn Tumblr

Misterioasa pneumonie virală apărută în China, al cărei agent patogen este din aceeaşi familie cu cel care provoacă SARS (sindromul respirator sever acut), a făcut o doua victimă, au anunţat joi autorităţile sanitare.

Potrivit AFP, este vorba despre un bărbat de 69 de ani care a murit miercuri la Wuhan, acolo unde maladia a fost detectată luna trecută pentru prima dată, transmite Agerpres.

Anunțul a fost făcut de Comisia pentru Igienă şi Sănătate din Wuhan, pe site-ul său de internet.

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate, prezentând o miocardită severă, o funcţie renală anormală şi mai multe organe grav afectate, au precizat autorităţile sanitare.

Potrivit ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong, în sezonul 2002-2003.

În urma unei anchete, autorităţile sanitare chineze au stabilit că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte.

Municipalitatea a luat mai multe măsuri, dispunând în special închiderea pieţei în cauză, unde au loc operaţiuni de dezinfecţie şi sunt efectuate analize.

Alte două cazuri de infectare cu misterioasa epidemie au fost detectate în Thailanda şi Japonia, unde autorităţile din cele două ţări afirmă că pacienţii s-au deplasat la Wuhan înainte de spitalizare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Citește și: FOTO // Biletul de ADIO al femeii care s-a împușcat în cap într-un apartament din Chișinău

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.