Vitalie Vrabie: Postul vamal Sculeni va intra în reconstrucție

Granița cu UE, Postul vamal Sculeni va intra în reconstrucție, guvernul filip, vitalie vrabie 
 

Postul vamal de frontieră Sculeni va intra în reconstrucție. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Vamal au anunţat că postul va rămâne funcțional pe întreaga perioadă a lucrărilo19r de reconstrucție.

Proiectul de reabilitare a fost prezentat și Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko, care a venit la Sculeni pentru a se informa despre lucrările preconizate. Conform proiectului, teritoriul postului va fi extins cu 1,3 ha, ceea ce va face posibilă suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură.

Amintim că, extinderea și modernizarea postului vamal Sculeni este prevăzută în proiectul de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român  ”Sculeni-Sculeni”,  ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană. Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate Republicii Moldova.

În prezent, postul vamal Sculeni înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic, fiind traversat zilnic de circa 2.000 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane. Odată cu darea în exploatare a postului renovat, capacitatea de procesare a acestuia se va dubla.

Total
0
Shares
Total
0
Share