Social

Vizită de monitorizare la Spitalul raional Cahul, unde a fost implementat un proiect de modernizare în valoare de circa 5 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au efectuat recent o vizită de monitorizare la Spitalul raional Cahul, unul dintre câştigătorii concursului de proiecte investiţionale finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale.

Instituţia a implementat în anii 2018-2019 un proiect privind reparaţia capitală a Secţiei de chirurgie aseptică ca prima etapă a procesului de reamplasare a subdiviziunilor SR Cahul cu scopul de a îmbunătăţi calitatea asistenţei medicale.

Pentru realizarea acestui proiect, CNAM a alocat aproape un milion de lei, iar alte peste patru milioane de lei au fost oferiţi de către cofinanţatori. Banii alocați de CNAM au fost investiţi în lucrări de demontare a ușilor și ferestrelor, a pardoselii, tencuielii şi placajelor, demolarea pereţilor, lucrări de zidărie din cărămidă, executarea pereților despărțitori, a tencuielilor interioare, montarea confecțiilor metalice din profile laminate, a barierei contra vaporilor, instalarea pupitrelor de comandă suspendate, a întrerupătoarelor, comutatoarelor, precum şi a corpurilor de iluminat.

În urma verificării procesului de executare a contractului de finanțare, echipa de evaluare a constatat că obiectivul general al proiectului a fost atins, și anume deschiderea Secţiei de chirurgie aseptică, crearea unui mediu sigur şi confortabil pentru pacienți, conform standardelor europene, precum și a unor condiţii favorabile de muncă pentru personalul medical.

În Secția de chirurgie aseptică a SR Cahul activează 10 medici, dintre care trei sunt angajaţi cu un sfert de normă, 11 asistente medicale și opt infirmiere. De la deschiderea secţiei, în iunie 2019, şi până la finele anului trecut aici au fost trataţi 745 de pacienţi, număr aproape identic cu cel al pacienţilor care au primit îngrijiri medicale în secţia respectivă în perioada 1 ianuarie-15 octombrie 2020.

Citește și: O nouă donație de aparataje medicale pentru spitalele municipale

loading...

Comments are closed.