Alte știri

Vizitele externe ale Maiei Sandu au un caracter simbolic și de PR, fără rezultate concrete pentru cetățeni, spune Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vizitele externe ale președintelui Maia Sandu în Ucraina și la Bruxelles au un caracter simbolic și de PR, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune NTV Moldova.

Cel de-al cincilea președinte al țării susține că aceste vizite nu s-au soldat cu niciun rezultat concret pentru cetățenii Republicii Moldova, așa cum nu se văd rezultate palpabile în urma vizitei președintelui României la Chișinău.

”Cetățeanca României a devenit președintele Moldovei, ea a fost susținută deschis de România, au lucrat deschis împotriva lui Dodon, s-au bucurat, au felicitat-o, ceva au promis, nimic nu am primit și au plecat. Cu Ucraina, același lucru. Să arate că președintele Dodon nu a avut posibilitate să discute cu Ucraina, dar vreau sa va amintesc că până în 2019 contactele cu președintele ucrainean mi-au fost blocate de Plahotniuc. Am așteptat mai multe rezultate în urma vizitei la Bruxelles. De exemplu, că Moldova va primi 200 de milioane de euro pentru susținerea agricultorilor, sau că de mâine vom primi 500 de mii de vaccinuri anti-Covid. Nu am auzit nici măcar promisiuni”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a amintit că în urma primei sale vizite peste hotare în calitate de președinte al țării, care a avut loc în Rusia, a obținut mai multe rezultate concrete.

”Am mers în Rusia când nu aveam Guvern, eram în aceiași situație cum este acum Maia Sandu, dar am obținut amnistierea a sute de mii de migranți moldoveni, ca să ne fie deschisă piața rusă fără taxe vamale. Iată două lucruri concrete pe care le-au simțit cetățenii”, a declarat președintele PSRM.

loading...

Comments are closed.