Vlad Bătrîncea: ”Unde dispărut din lista de priorități a Maiei Sandu, recuperarea furtului bancar?”

Recuperarea miliardului furat din sistemul bancar al țării nu face parte din prioritățile președintelui Maia Sandu și a majorității PAS. Asupra acestui lucru a atras atenția deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, informează NTV

Socialistul a declarat, într-o emisiune la Moldova 1, că nu a auzit nimic în discursul din Parlament al șefului statului despre frauda bancară, despre întoarcerea Portului Internațional Giurgiulești sau despre soarta râului Nistru, pusă în pericol din cauza construcției unor hidrocentrale la Novodnestrovsk.

”Dacă doamna președinte a trasat, așa cum s-a declarat, anumite priorități, pe mine mă interesează unde din lista de priorități a dispărut recuperarea furtului bancar, recuperarea miliardelor furate care astăzi fac parte din datoria publică, ce e cu întoarcerea Republicii Moldova a Portului maritim Giurgiulești, ce soartă îl așteaptă Nistru și de ce subiectul râului Nistru care este foarte important și există un pericol evident pentru acest râu, nu se află pe lista de priorități”, a spus deputatul.

Batrâncea a remarcat că Sandu nu a vorbit nimic nici despre Calea Ferată a Moldovei sau despre agricultori, salariați și pensionari.

”Nu am văzut nimic despre Calea Ferată. În acel discurs nu s-a trasat nimic despre problemele agricultorilor și acele promisiuni electorale oferite agricultorilor. Nu am înțeles unde sunt proiectele de lege foarte clare destinate pensionarilor, unde sunt proiectele de lege destinate majorării salariilor medicilor și pedagogilor. Ceea ce am auzit eu la ședința de luni, într-o ședință care a costat un milion de lei, doar știți cum e în film ”о том как космические корабли бороздят просторы парламента”. Eu am auzit doar un set de lozinci și idei electorale”, a declarat Batrîncea.

Citește și: Un milion de lei pentru un discurs al președintelui. Costul primei ședință a Parlamentului

Total
0
Shares
Total
0
Share