Vlad Filat, condamnat penal, critică comportamentul Veronicăi Dragalin: “Tăcerea naște monștri”

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat penal, a făcut declarații dure referitoare la conflictul dintre Veronica Dragalin și Centrul Național Anticorupție (CNA). Filat a calificat amenințările Veronicăi Dragalin, exprimate în cadrul ședinței de la Procuratura Anticorupție, ca o necunoaștere a normelor elementare de drept, sadism și disperare generată de insuccese, depășind situația personală a acesteia.

În plus, fostul prim-ministru a criticat încercările unor persoane de a justifica comportamentul Veronicăi Dragalin, susținând că acestea sunt dincolo de bine și rău și par a fi un ordin pe unitate pentru niște oameni plătiți să o apere. Filat a subliniat că lupta anticorupție nu poate fi dusă prin amenințări și încălcarea drepturilor omului.

Proba AUDIO // Veronica Dragalin i-a amenințat pe ofițerii CNA, că o să-i rețină în fața copiilor

“Abuzul naște abuzuri”, a avertizat Vlad Filat, adăugând că indiferent de cât de dură ar fi lupta împotriva corupției, aceasta nu se poate realiza prin metode care încalcă drepturile fundamentale ale omului.

”Tăcerea naște monștri. Conflictul dintre Veronica Dragalin și CNA, amenințările acesteia în cadrul ședinței de la Procuratura Anticorupție poate fi calificată ca o necunoaștere a normelor elementare de drept, sadism și disperare generată de insuccese, depășind situația ei personală. De asemenea, încercarea unora de a-i justifica comportamentul este dincolo de bine și rău și arată precum un ordin pe unitate pentru niște oameni ce sunt plătiți să o apere. Indiferent cât de dură ar fi lupta anticorupție ea nu se poate face prin amenințări și încălcarea drepturilor omului. Abuzul naște abuzuri”, a declarat fostul lider al PLDM.

Declarațiile fostului prim-ministru vin în contextul în care Veronica Dragalin, în calitate de procuror-șef anticorupție, a manifestat un comportament agresiv și amenințător în timpul unei ședințe cu procurorii și ofițerii CNA, generând controverse și critici din partea opiniei publice.

Aceste declarații ale lui Vlad Filat reprezintă o nouă adăugire la discuțiile în curs despre necesitatea respectării principiilor juridice și a drepturilor fundamentale în lupta împotriva corupției din Republica Moldova.

Total
0
Shares

Comments are closed.

Total
0
Share