Vlad Filat: Guvernarea proastă continuă să dărâme Republica Moldova și să compromită tot mai mult viitorul acestui stat

Guvernarea proastă continuă să dărâme Republica Moldova și ce e mai rău, continuă să compromită tot mai mult viitorul acestui stat.

Raioanele sunt tot mai pustii – depopularea distruge sute de localități. Tot mai mulți bătrâni singuri și tot mai neajutorați.

Rămân tot mai puține familii tinere. Se nasc foarte puțin copii.

Din 2021 până în 2023 inclusiv, din Moldova au plecat circa 210 000 oameni.

Au plecat 210 000 oameni care vor și pot munci, pot produce valoare adăugată și pot plăti taxe. Acum acești oameni susțin dezvoltarea altor țări, pentru că guvernanții din Moldova le-au demonstrat că ei nu contează.

Drept urmare, în Moldova se nasc tot mai puțini copii.

În 2014, în Moldova s-au născut 40709 copii, iar în 2022 doar 26952. În 2023 și mai puțini.

Dar, guvernanții sunt ocupați cu altceva.

În Iulie 2023, observând că nici Maia Sandu, nici guvernul ei nu văd problema depopulării, prăbușirii natalității și îmbătrânirii populației, am adresat o scrisoare deschisă Președintei.

Sunt probleme care afectează prezentul și compromit viitorul poporului nostru, fac viața în Moldova tot mai puțin atractivă pentru adolescenți și tinerii de azi.

Însă Maia Sandu și PAS, au demonstrat că au alte priorități.

Fraudarea alegerilor locale și atacarea brutală a oponenților. Subordonarea politică tot mai profundă a instituțiilor de stat. Uzurparea continuă a puterii. Închiderea instituțiilor media care nu-i laudă. Furtul banilor publici prin achizițiile frauduloase ale gazelor naturale, oferirea ilegală în chirie a spațiilor comerciale ale Aeroportului Internațional Chișinău, creșterea nesimțită a salariilor miniștrilor și deputaților, alergarea aiurea prin deplasări în toată lumea și alte artificii proaste.

Acestea au fost și rămân să fie prioritățile PAS și ale Maiei Sandu.

Acum mai au o prioritate – să mai câștige un mandat. Ca de obicei – prin fraudă.

Dar Moldova nu este PAS și nu este Maia Sandu.

Moldova sunt oamenii care trăiesc în această țară. Oamenii trebuie să fie în centrul atenției tuturor deciziilor guvernării.

Guvernanții care nu reușesc să determine îmbunătățiri și progrese trebuie să plece. Iar guvernanții care determină înrăutățirea și degradarea vieții oamenilor trebuie să fie trași la răspundere.

Moldova poate fi puternică.

Moldova va fi puternică atunci când vom înțelege că cea mai mare valoare a țării sunt oamenii. Când vom înțelege că guvernarea e parte din noi și trebuie să muncească împreună cu noi, nu e peste noi și nu ia decizii fără noi.

Moldova va fi puternică atunci când ne vom uni ca împreună să construim un stat care își respectă oamenii și îi prețuiește.

Moldova poate fi țara, care oferă oportunități, nu țara care umilește și nedreptățește.

Moldova poate fi țara, care merită susținută și apărată de oamenii ei.

Atunci moldovenii nu vor pleca din Moldova!

Vlad Filat, președintele PLDM

Total
0
Shares
Total
0
Share