Vlad Filat o contrazice pe Maia Sandu: “Eliberarea a fost conform legii, iar încheierea este legală”

Filat, Maia Sandu, PAS, ACUM, blocul ACUM, Vlad Filat, eliberarea lui Filat, Vlad Filat conferinta de presa, Vlad Filat despre eliberarea sa, cine l-a eliberat pe Filat

Fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, o contrazice pe fosta sa subalternă, Maia Sandu și declară că eliberarea sa a fost conform legii, iar încheierea este legală.

“În spațiul public au fost enunțate mai multe neadevăruri, precum că această procedură perfect legală, a fost făcută în anumite condiții de obscuritate, țin să spun că este o speculație. Acest proces a fost finalizat cu decizia de ieri. Acțiunile care au fost în instanțele de judecată, au fost făcute publice pe site-ul acestor instanțe. Absolut toate ședințele au fost publicate în timpul prevăzut de lege. Nu putem vorbi că s-a făcut ceva pentru a le ascunde.”, a punctat Filat. 

Filat a explicat că acțiunile juridice privind eliberarea condiționată au început în aprilie 2019.

“Am demarat acțiunea privind eliberarea condiționată în aprilie 2019, când PD era la guvernare. Decizia privind reducerea pedepsei a fost luată în iulie, când ministrul al Justiției era Olesea Stamate. În acea perioadă instanța a decis să-mi reducă pedeapsa cu peste 700 de zile, din cauza tratamentului degradant. Spre exemplu, din 24 de ore, 23 le petreceam în celulă și 1 oră afară. Nu vă doresc să treceți prin asta. Potrivit legii, deținutul care a ispășit 2/3 din pedeapsă, are dreptul să ceară eliberarea anticipată. Eu personal am depus cerere pentru a-mi fi aplicat articolul 91 din CP, pentru a fi eliberat condiționat. În cadrul comisiei penitenciarului, pe 8 noiembrie, s-a constatat că sunt întrunite toate condițiile. Pe 12 noiembrie acest demers a fost trimis în instanța de judecată.”, a declarat Filat.

De cealaltă parte, Maia Sandu a scris pe pagina sa de facebook că pe Filat l-a eliberat justiția lui Dodon.

“Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar – Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie. Hotărârea ”vestitei” judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca și multe alte hotărâri adoptate de justiția din Republica Moldova.”, a scris Maia Sandu pe pagina sa oficială de facebook.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat ieri condiționat din penitenciarul numărul 13.

Citește și: (doc) Încheierea de judecată prin care a fost eliberat Vlad Filat. Decizia este cu drept de atac

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share