Vlad Plahotniuc: Când a fost exclus Usatîi din cursa electorală în 2014 opoziția de dreapta râdea sub mustăți pentru că nu erau atinse interesele lor personale

problema transnistreana, misiunea osce moldova, vlad plahotniuc despre transnistria ,vlad plahotniuc, pdm, the wall street journal, sua, rusia, moldova
 

Într-un interviu pentru publicația Timpul, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a comentat decizia Curții Supreme de Justiție de a menține invalidarea scrutinelor din 20 mai și 3 iunie, la fel referindu-se și la mișcările de protest care au loc în țara noastră pe fundalul acestor decizii.

Liderul PD afirmă că situații în care instanțele de judecată au luat decizii în cadrul alegerilor sau al campaniei electorale au mai fost. “Am avut și în anul 2014 o decizie în privința lui Renato Usatîi, când a fost scos din cursa electorală cu câteva zile înainte de alegeri, prin decizii ale instanțelor de judecată. De ce atunci nu s-a ieșit la proteste? De ce nu s-au oprit finanțările pentru Moldova? De ce liderii opoziției pro-europene nu au ieșit să critice acea decizie a instanțelor? Sau cum vine asta, apreciem decizia judecăților în funcție de interesul geopolitic sau personal?” afirmă Vlad Plahotniuc în interviu.

În opinia liderului PDM, nu există o decizie mare între cele două decizii ale judecătorilor. Ambele sunt discutabile și contestabile, există totuși o diferență după cum afirmă liderul democrat. Atunci opoziția de dreapta a stat acasă și s-a bucurat de scoaterea din cursa electorală a lui Usatîi, din simplul motiv că nu era partidul lor și astfel nu erau atinse interesele lor personale.

Vlad Plahotniuc se întreabă unde era atunci Maia Sandu, care era ministru din partea PLDM, partid care administra la momentul de față și ministerul justiției. Liderul democrat presupune că aceasta ar fi considerat decizia judecătorilor de a scoate un candidat din cursa electorală cu doar câteva zile înainte de alegeri ca fiind una bună.

Să fie foarte clar, sunt ultimul care l-ar îndreptăți pe Usatîi sau l-ar apăra pentru decizia de atunci a justiției, știți bine ce comportament are față de PDM. Ceea ce vreau însă să scot în evidență este modul duplicitar în care se manifestă opoziția pro-europeană și susținătorii ei din afara țării, modul pur și simplu inadmisibil în care Republica Moldova este tratată uneori, când se aplică dublul standard.” a mai adăugat Vlad Plahotniuc.

Interviul integral îl puteți citi pe Timpul.

Total
0
Shares
Total
0
Share