Vlad Plahotniuc: “Dacă țara ajunge în alegeri anticipate, responsabile vor fi partidele care refuză dialogul!”

vlad plahotniuc, Această rezoluție, creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor, nu-și va atinge scopul cinic, pdm, guvernul filip

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a oferit primul interviu după alegerile din 24 februare. Publicația deschide.md a publicat astăzi interviul cu proaspătul ales deputat pe circumscripția numărul 17, Nisporeni, în care cititorii au posibilitatea să primească răspunsuri direct din prima sursă.

Liderul democraților a vorbit despre rezultatul alegerilor, despre alianța cu blocul ACUM și despre potențialele alegeri anticipate. Jurnalistul l-a întrebat pe Vlad Plahotniuc despre adresarea transmisă de deputatul democrat Sergiu Sârbu către Curtea Constituțională, adăugând că asta ar însemna faptul că PDM este gata de alegeri anticipate. Președintele Partidului Democrat a spus la rândul său că pentru formațiunea ce o conduce nu există nici o problemă în a merge în anticipate, problema însă este pentru cetățeni, acesta a mai adăugat că un scrutin electoral nou ar fi un cost inutil pe care ar trebui să îl plătească cetățenii noștri.

Vlad Plahotniuc a aminti de faptul că peste tot în lume, în orice proces electoral democratic au loc declarații precum cele făcute de blocul ACUM, unele partide promit că nu vor conlucra cu altele, însă scopul primordial al unui partid lansat în politică este schimbarea spre bine a vieții cetățeanului de rând, fapt imposibil atunci când se refuză totalmente un dialog.

Totodată, Vlad Plahotniuc a menționat de faptul că pentru PDM, alegerile anticipate nu sunt o problemă din punctul de vedere politic, fiind convinsc că formațiunea ce o conduce va obține un scor și mai mare decât s-a reușit la alegerile din 24 februarie. “Totuși alegerile anticipate ar putea fi însă o problemă serioasă pentru țară și pentru cetățeni, asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma.“, spune președintele PDM în interviu.

Președintele PDM spune că a învățat să se poziționeze cu un pas înaintea evenimentelor și pentru a nu fi surprins ulterior, Partidul Democrat a cerut interpretarea la Curtea Constituțională, pentru ca, în cazul în care cineva forțează această criză determinată de anticipate să existe posibilitatea de a proteja cetățenii, fapt la care nu se gândesc partidele de opoziție când cer anularea alegerilor. Plahotniuc spune că această sesizare nu s-a făcut ca PDM să obțină o putere mai mare în Guvern, sau să substituie Parlamentul dar pentru a înțelege cum se poate gestiona o eventuală situație excepțională, una care ar presupune efecte foarte negative asupra țării. Președintele democraților spune că oamenii și-au dat votul pentru PDM pentru ca aceștia să rezolve problemele din țară nu pentru a face alegeri până când rezultatele acestora vor conveni fiecăruia.

Interviul în întregime îl puteți citi pe Deschide.md

Total
0
Shares
Total
0
Share