Politic

Vlad Plahotniuc: De la început era clar că vor fi tensiuni între guvernare şi preşedinte!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a oferit recent un interviu în care a vorbit despre cum a fost anul trecut pentru guvernare şi pentru PDM.

2017 a fost şi un an de ciocniri între guvernarea condusă de PDM şi preşedintele Dodon. Pe de altă parte, unii zic că aceste confruntări au fost de faţadă şi îl acuză pe Vlad Plahotniuc de înţelegeri ascunse cu Igor Dodon. Iată cum răspunde liderul PDM acestor acuzații:

„De la început era clar că vor fi tensiuni între guvernare şi preşedinte. Noi susţinem vectorul european, în timp ce Igor Dodon este anti-european, iar acest lucru, evident, naşte dispute. Ne-am ciocnit de mai multe ori cu el, dar nu de dragul conflictului, ci pentru că pe rol erau chestiuni majore. Ştiţi foarte bine: era vorba despre adoptarea unor legi pentru modernizarea ţării şi apropierea de UE, despre pregătirea Armatei Naţionale prin participarea la exerciţii externe, despre postul de ministru al Apărării, care a stat neocupat luni de zile. Deci, chestiuni principiale, nu superficiale. Am fost însă extrem de atenţi să nu aruncăm ţara în haos”, a răspuns Vlad Plahotniuc.

Întrebat cum vede relaţia cu preşedintele ţării şi la ce să ne aşteptăm în viitor (2018), liderul democraților spune că PDM este la guvernare, iar scopul partidului e să lucreze pentru cetăţeni, nu să lanseze războaie politice.

„Mă întreb însă, de ce opoziţia de dreapta depune atâta efort ca să promoveze teoria unei înţelegeri ascunse PDM-Dodon. Poate fac acest lucru ca să treacă neobservat faptul, că ei deloc nu fac opoziţie lui Igor Dodon. Pur şi simplu îl lasă în pace – ceea ce nu mă miră, fiindcă au fost împreună în stradă la mitingurile din 2015. Poate că aici e adevărata înţelegere ascunsă”, a mai spus Plahotniuc.

Interviul integral îl puteți citi pe Tribuna

loading...

Comments are closed.