Politic

Vlad Plahotniuc îl critică dur pe reprezentantul OSCE în Transnistria! Declarațiile nechibzuite făcute de Frattini doar dezbină cele două maluri ale Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului tradițional organizat de către Partidul Democrat din Moldova, președintele acestuia, Vlad Plahotniuc a venit cu o reacție dură referitor la declarațiile lui Franco Frattini, reprezentantul OSCE pentru Transnistria.

În cadrul unei vizite la Moscova, Fratini a declarat că „solicitarea Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este una desprinsă de realitate„.

Plahotniuc a criticat acest mesaj spunând că una din sarcinile lui Frattini este de fapt menținerea finanțării din partea Rusiei a OSCE-ului, se știe că anume Federația Rusă este principalul partener financiar al acestei organizații. Liderul PDM anunță că astfel de declarații nechibzuite pot să deturneze și să blocheze progresele care au fost înregistrate până acum de cele două părți.

Am mai avut în trecut situații, când, doar din ambiția unor funcționari internaționali de a marca un succes formal în rezolvarea conflictului, s-a încercat impunerea semnării anumitor documente în dezavantajul suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Dar nu înțelegem, de ce acum, când înregistrăm pentru prima dată în ultimii 15 ani progrese reale în apropierea ambelor maluri ale Nistrului, eforturile noastre și progresul autentic în negocieri sunt zădărnicite prin declarații conjuncturiste și subversive.” spune Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului.

Totodată Plahotniuc spune că mizează pe o abordare cât mai profesionistă și neutră a celor de la OSCE, iar Frattini este atenționat de faptul că retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este o prioritate, iar sprijinul comunității internaționale, inclusiv al Federației Ruse este binevenit.

loading...

Comments are closed.