Vlad Plahotniuc, marcat de tragedia din sectorul Râșcani: Vom oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit

Vlad Plahotniuc, despre tragedia din sectorul Râșcani, Fundația „Edelweiss” le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit, pdm, partidul democrat din moldova, andrian candu, pavel filip, bulevardul moscova, orasul chisinau

Liderul PDM Vlad PLahotniuc a postat un mesaj pe Facebook în care transmite că regretă nespus tragedia din sectorul Râșcani. “Le transmit condoleanțe tuturor familiilor și apropiaților celor decedați în urma exploziei, iar răniților le doresc sănătate și putere să-și revină cât mai repede. Dincolo însă de gândurile noastre de solidaritate, oamenii care au suferit în urma acestei tragedii au nevoie și de ajutor concret”, a spus Plahotniuc.

Liderul PDM a discutat cu prim-ministrul Pavel Filip despre măsurile de ajutor care trebuie luate. “Înțeleg că s-au găsit soluții ca statul să refacă locuințele distruse. Prioritar, acum se lucrează la asigurarea siguranței întregii clădiri afectate”, a mai spus democratul.

În acest contex, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit. “În prima etapă, fiecare familie cu victime și cei, ale căror apartamente au fost distruse, vor primi în regim de urgență câte 40 de mii de lei. De asemenea, reprezentanții fundației vor lua legătura cu victimele și cu autoritățile, pentru a stabili și alte modalități de sprijin, în funcție de necesitățile existente”, a promis fondatorul Edelweiss.

Totodată, în astfel de momente, Plahotniuc crede că cel mai important este ca oamenii care au suferit în urma acestei tragedii să simtă solidaritatea noastră, a tuturor, să-i ajutăm să treacă peste aceste clipe cumplite.

Amintim că sîmbătă seara, în jurul orei 23.00, a explodat o bultelie de gaz într-un apartament dintr-un bloc de locuit situat pe bulevardul Moscova al Capitalei. Deflagrația a distrus patru etaje ale clădirii, zece persoane au fost internate de urgență în spital, iar patru oameni printe care și un copil au murit pe loc.

blocuri de locuit chisinau, explozie pe bulevardul moscova, republica moldova, andrian candu

Dezastrul provocat de explozia mortală din Capitală, filmat cu drona, sectorul riscani, chisinau, republica moldova, 

Total
0
Shares
Total
0
Share