Politic

Vlad Plahotniuc: Pensionarii au început deja să primească ajutorul de Crăciun pe care l-am promis

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Pensionarii au ȋnceput deja să primească ajutorul de Crăciun pe care l-am promis. Cei 600 de lei vor ajunge, ȋn următoarea perioadă, la aproximativ 550.000 de persoane. E pentru prima dată când o guvernare vine cu o asemenea inițiativă și ne dorim să facem asta an de an, de acum ȋncolo. Demonstrăm, din nou, că bunăstarea oamenilor e o prioritate pentru PDM și Guvernul țării”, a scris liderul PDM, Vlad Plahotniuc, astăzi pe Facebook.

Ministerul Finanțelor a transferat banii la CNAS. De ieri, unii pensionari au început să beneficieze de această sumă, iar pe parcursul zilei de astăzi și mâine toți banii vor ajunge la destinatari, astfel ca pensionarii să aibă posibilitatea să se folosească de acest ajutor în contextul sărbătorilor de iarnă.

Primii vârsnici care au primit deja ajutorul financiar au apreciat acest gest. Oamenii spun că 600 de lei nu e mult, dar plus pensia majorată deja e mai bine. Totodată, ei speră că pensiile vor crește și în 2019.

Amintim că Plahotniuc a mai promis că de la 1 ianuarie 2019, pensionarii care primesc mai puțin de 1590 de lei pe lună vor beneficia de majorarea pensiei cu 10%. Respectiv de la 1 aprilie, pensiile vor fi indexate pentru toți pensionarii din Republica Moldova. Aceste majorări de pensii, cât și majorarea salarilor la bugetari, au fost posibile datorită reformelor eficiente implementate de Guvernul Filip în ultimii trei ani.

loading...

Comments are closed.