Alte știri

Vlad Plahotniuc: Republica Moldova a obținut astăzi un succes istoric la ONU

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a obținut astăzi un succes istoric la ONU: rezoluția privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre a fost aprobată cu 64 de voturi pentru și 15 împotrivă. În acest context, liderul PDM Vlad Plahotniuc a felicitat moldovenii pentru acest succces național.

„Felicitări, în primul rând, moldovenilor pentru acest succes în fortificarea independenței Republicii Moldova. Felicitări echipei de la Guvern și Parlament, dar și diplomaților noștri, care au muncit enorm în ultimele luni pentru acest obiectiv. Acest succes vine într-o guvernare, care a fost acuzată pe nedrept de acțiuni duplicitare și promovarea intereselor Moscovei, speculații pe care mereu le-am contrazis prin acțiuni concrete și ferme, așa cum este și rezultatul de astăzi”, a spus Vlad Plahotniuc.

De asemenea, liderul PDM a adresat mulțumiri tuturor țărilor, care au semnat împreună cu noi rezoluția și tuturor celor, care au sprijinit Moldova prin votul lor. A fost o dovadă de solidaritate și de parteneriat solid.

„Avem încă pași importanți de făcut mai departe, dar sunt sigur că rezultatul de astăzi ne va duce mai aproape de eliberarea țării de sub ocupația trupelor militare străine”, a încheiat Plahotniuc.

În acest tabel puteți vedea statele care au suținut azi Republica Moldova.

Cine a votat „PENTRU” și „CONTRA” rezoluției ONU privind retragerea trupelor ruse din transnistria, 2018 pdm, pavel filip

loading...

Comments are closed.